Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga), 180 g
Pikantní roztíratelný vepřový salám (‘nduja di Spilinga), 180 g
Pikantní roztíratelný salám (‘nduja di Spilinga)
Nduja di Spilinga je typická kalábrijská uzenina, která se nekrájí, ale roztírá.Je známá svou krémovou konzistencí a především pálivou chutí díky velkému množství chilli papriček.
Jak se Nduja vyrábí: Nduja di Spilinga se vyrábí výhradně z vepřového masa, jako je guanciale vepřová líčka, slanina a sádlo z domácích prasat.Příprava spočívá v tom, že se maso jemně umele a následně smíchá s velkým množstvím sušených kalábrijských chilli papriček dokud nevznikne krémová homogenní směs.Po odležení se plní do střívka a udí se.Po vyuzení zraje na chladném, suchém a hygienicky chráněném místě po dobu 45 až 180 dní v závislosti na velikosti uzeniny.Díky hojnému použití chilli papriček je Nduja di Spilinga produktem, který nepotřebuje barviva a konzervační látky.
Jak se Nduja servíruje: Nduja di Spilinga se tradičně podává namazaná na opečeném plátku chleba, ještě teplém, nebo jako příloha k těstovinám nebo na pizze.Existuje však mnoho kombinací, jako např. základ pro masovou nebo rajčatovou omáčku.Vynikající je i na plátcích polozralého sýra, s čerstvou ricottou nebo jako náplň do omelet.
Pálivost v jednotkách SHU: 10.000 až 30.000 SHU
Složení: Vepřové maso 70 %, italská pálivá paprika 30 %, sůl 3 %.