Peklo na talíři - Itálie po česku

20. 11. 2012 - V dnešním díle se podíváme na klasické italské pokrmy po česku. Hlavně na rizoto, protože to je v českých ristorante-pizzeriích opravdu průšvih.

Recept na pravé milánské risotto: Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šalotku a krátce orestujeme. Přidáme šafrán, přisypeme rýži a zlehka orestujeme. Přilijeme deci bílého vína, odvaříme a přidáme první malou naběračku horkého vývaru. Stále mícháme, počkáme až se vývar téměř vypaří a přidáme další dokud není rýže měkká na skus. Sundáme z ohně a vmícháme kostičku másla a parmazán. Risotto necháme před podáváním minutu odpočinout.

Peklo na talíři - Itálie po česku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek