Mleté jikry z tuňáka, 50 g (Bottarga di tonno) – v dárkové krabičce
Mleté jikry z tuňáka, 50 g (Bottarga di tonno) – v dárkové krabičce
Mleté jikry z tuňáka (Bottarga di tonno)
Jikry z tuňáka nastrouhaná a uskladněna ve sklenici, kde si zachovává všechny své chutě a vlastnosti celého produktu. Umožňuje urychlou přípravu předkrmů a omáček.
Tuňákové bottarga je tradiční sardinskou (ale i sicilskou) pochoutkou.
Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z tuňáka.
Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.
Sáček s jikry se z vnitřku tuňáka vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu.
Ideální jako koření pro těstoviny "spaghetti alla bottarga", které voní Středomořím. Posypou se jím předem uvařené a poté osmažené špagety, které se opekly na oleji s česnekem, petrželkou a s několika kapkami citronu.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Mr. Moris, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici.
Rybolovná oblast FAO: FAO 87
Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů
Každý kus je zabalen v dárkové krabičce.
Složení: jikry z tuňáka (Thunnus albacares), sůl.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Bottarga z tuňáka (Bottarga di Tonno) mají intenzivnější chuť a vůni než Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine). Je vhodnější pro ty, kteří mají rádi výraznou chuť moře.