Kousky tuňáka v oleji, 300 g (Buzzonaglia di Tonno)

229 CZK Kč

Kousky tuňáka v oleji, 300 g (Buzzonaglia di Tonno)

Tuňák je nutričně hodnotná ryba, která je velmi všestranná při vaření.
Tuňák červený dostal své jméno podle barvy svého masa, které je v čerstvém stavu sytě červené. Je to jeden z největších druhů tuňáků, vážící až 600 kg a měřící 3 metry. Vyznačuje se stříbřitými pruhy na břiše.
Díky stravě založené na konzumaci jiných modrých ryb a měkkýšů, je maso tuňáka bohaté na mastné kyseliny omega 3. Pro naše tělo jsou nezbytnými polynenasycenými tuky, které mohou být zdraví prospěšné, například pro regulaci hladiny cholesterolu v krvi.
Tuňák středomořský obsahuje 2 % tuku (z toho 0,3 % tvoří esenciální tuky omega-3) a podíl bílkovin je přibližně 29 %.

Kousky tuňáka v oleji (Buzzonaglia di Tonno)
Buzzonaglia di Tonno (kousky tuňáka) je nejméně hodnotná část tuňáka. Je to část masa nejblíže břichu a pod krkem, je tmavší, protože je více potřísněna krví.
V minulosti to byl typický pokrm z mořských plodů.
Podává se s rajčatovým salátem, třeba s  opečenou sladkou cibulí, chilli papričkou, olivovým olejem a velkým množstvím citronové šťávy.
Je také vynikající pro "peperonata". Vaří se na pánvi s paprikou a bramborami nakrájenými na filety, k tomu spousta cibule s kapary a cherry rajčátky. Téměř na konci vaření se přidá Buzzonaglia.Další výborná kombinace je s těstovinami.

Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Adelfio, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici. 

Rybolovná oblast FAO: FAO 37.2.2
Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů

Složení: Tuňák (Katsuwonus pelamis) 64 %, slunečnicový olej 35,5 %, sůl 0,5 %.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů