Kluci v akci

Jsou pořadem, který chce divákům zábavnou formou ukázat kouzlo vaření a přípravy jídel v podání skutečných profesionálů. Nejde však pouze o suchý výčet zpracovaných ingrediencí a popis správného postupu. Rádi bychom, aby celý pořad byl pro diváky atraktivní – vaří totiž mladí kluci, kteří jsou nejen zručnými kuchaři s mnoha nápady a osobitým přístupem, ale mají navíc i dar zprostředkovat divákům potěšení ze skutečného kulinářství, a tak trochu i nespoutanost, která je vlastní jejich věku. Divák si může být jistý, že se dozví spoustu zajímavých kuchařských fíglů, triků a tipů. Proto v žádném případě neočekávejte složité receptury a nudu v kuchyni.

 

Základní struktura každého dílu Kluci v akci

Stavba každého dílu je rámována do jednoho kalendářního dne, ve kterém sledujeme naše hlavní protagonisty při činnostech, které souvisejí jak s jejich osobními každodenními aktivitami, tak mají především přímou souvislost s přípravou pokrmů. Každý díl má svůj vlastní minipříběh, jehož součástí bude představení toho, co se bude vařit (předkrm, hlavní chod a moučník), osob, pro které celé menu budeme připravovat, a také nákup surovin s komentářem. Každý pokrm chceme v krátkosti představit a zdůvodnit jeho výběr.

V závěru provedeme krátkou rekapitulaci receptů a vyhlásíme soutěžní otázku, která s nimi bude tematicky souviset. Zasílání odpovědí bude probíhat pomocí SMS zpráv a výherci budou zveřejněni na internetových stránkách pořadu.

Pro oživení se bude natáčet nejen v interiérech, ale také venku na ulici – např. nákup surovin. Kromě toho bude přibližně každý čtvrtý díl realizován mimo obvyklé prostředí kuchařského studia.“

Zdroj: ceskatelevize.cz

 

Filip Sajler (* 1979)

Je vyznavačem progresu, a to nejen ve světě vaření. Ve světě gastronomie se dobře orientuje a své znalosti dovede pohotově zúročit. Rád dělá věci neotřele a nově. Dobře ale ví, že k tomu je třeba znát to, co už tady bylo. Při vaření zdůrazňuje maximální jednoduchost, tradiční kuchařské postupy a čerstvé suroviny.

Za sebou má praxi ve špičkových restauracích a cateringových společnostech v USA, Německu i v České republice. Tři roky byl kapitánem Pražského regionálního týmu, byl i členem Národního kuchařského týmu. Může se pochlubit řadou ocenění z kuchařských soutěží (FHA Culinary cup Singapore, IGEHO Stuttgart, ScotHot Glasgow, World Culinary Championship Basil) včetně té z Kuchařské olympiády v Erfurtu. Vařil či organizoval catering pro významné politiky, evropské premiéry a přední představitele Evropy v průběhu českého předsednictví EU v Bruselu i u nás doma. Jmenujme Javiera Solanu či Jacquese Santera. Kouzlil také pro hvězdy showbusinessu jako Madonnu, Davida Bowieho, Bruce Springsteena a Sheryl Crowovou, pro sportovce formátu Tigera Woodse a Garryho Kasparova a nakonec i pro tým Davida Copperfielda.

V současné době řídí vlastní cateringovou společnost Perfect Catering a školu vaření, je aktivní v marketingu a v produkování společenských a veřejných akcí. Přebytek energie vybíjí v zajímavých a zároveň elegantních sportech, jako jsou fotbal, florbal nebo wakeboarding a snowboarding. A je blázen do rychlých automobilů a motorsportu.

Má za sebou řadu pracovních zkušeností z prestižních restaurací v USA, Německu i v České republice. Tři roky byl kapitánem Pražského regionálního týmu a nyní je členem Českého národního kulinářského týmu. Je držitelem řady ocenění z kuchařských soutěží (Basilej, Luxemburg, Singapore, Stuttgart, ScotHot Glasgow, bronzová medaile z kuchařské olympiády v Erfurthu…) V současnosti spolumajitel PERFECT restaurant & catering.

Koníčky: sport (florbal, snowboard, wakebord…), hudba (zejména hip-hop), automobily

Motto: „Kdo je připraven, není překvapen.“

Citát: „Vaření miluju – jednoduše a rychle, zapomeňte na dřinu, to je minulost, vaření je zábava.“

 

Ondřej Slanina (* 1984)

Přes své mládí má praxi z mnoha velkých pražských restaurací a byl také členem Pražského kulinářského týmu, se kterým mimo jiné získal například bronzovou medaili z kuchařské olympiády v Erfurthu. V současnosti provozovatelem Pensionu Kladenka a Pražská Bouda v Peci pod Sněžkou a restaurace Chateau Sv. Havel v Praze 4 - Krči.

Koníčky: rychlá auta a golf
Motto: „Neznám slovo nejde.”
Citát: „Za to, že se věnuji vaření, asi může hlavně Sváťa Kuřátko. Myslím, že jsem se rozhodl právě v době, kdy jsem viděl reprízu seriálu Utrpení kuchaře Svatopluka”, říká s lehkým úsměvem.

 

Zdroj: ceskatelevize.cz