Italský med z jetelových květů, 500 g (Miele di Trifoglio)
Italský med z jetelových květů, 500 g (Miele di Trifoglio)
Brezzo medy jsou přírodní produkty, nejsou ochucené, neobsahují aroma a jedná se o medy produkované včelami, které navštěvují jednokvětové pole. Chuť medu je ovlivněna daným květem rostliny.
Italský Med z jetelových květů (Miele di Trifoglio)
Jetelový med se sklízí v letní sezóně. Nejvhodnější oblastí pro sběr tohoto druhu medu je Pádanská nížina.
Barva medu je velmi světlá a pohybuje se od téměř bílé až po slámově žlutou.
Zvláštností jetelového medu je jeho velmi jemná, neurčitá zeleninová vůně a chuť.
V ústech působí svěžím dojmem a velmi připomíná mléčné bonbony.
Právě pro tyto jemné, nenápadné vlastnosti je oblíbeným stolním medem a hodí se ke slazení jako náhrada cukru.
Vynikající jako stolní med a v kombinaci se zralými a kořeněnými sýry, které mají výraznou chuť a střední zralost, např. sýr taleggio.Vhodný i do zakysaných jogurtů
Čistý jetelový med je stále obtížnější sehnat v důsledku řídnutí luk s jednou plodinou a z tohoto důvodu se tento med stává spíše vzácným a ceněným.
Období sklizně: červen-červenec
Oblast sklizně: Piedmont
Vůně: neurčitá zeleninová vůně
Chuť: působí svěžím dojmem a velmi připomíná mléčné bonbony.
Barva: velmi světlá a pohybuje se od téměř bílé až po slámově žlutou
Krystalizace: v kompaktní hmotě s jemnými krystaly
Odborníci na med Brezzo respektují vlastnosti tohoto daru přírody v každé fázi výrobního procesu, který je přísně kontrolován a připravuje se bez tepelné úpravy. Zásahy do produktu jsou minimální a medy z různých šarží se nemíchají, aby se zachovala jejich typičnost.
Složení: med z jetelových květů (země původu: Itálie).