Filety ze středomořského tuňáka v olivovém oleji, 200 g
Filety ze středomořského tuňáka v olivovém oleji, 200 g
Tuňák je nutričně hodnotná ryba, která je velmi všestranná při vaření.
Tuňák červený dostal své jméno podle barvy svého masa, které je v čerstvém stavu sytě červené. Je to jeden z největších druhů tuňáků, vážící až 600 kg a měřící 3 metry. Vyznačuje se stříbřitými pruhy na břiše.
Díky stravě založené na konzumaci jiných modrých ryb a měkkýšů, je maso tuňáka bohaté na mastné kyseliny omega 3. Pro naše tělo jsou nezbytnými polynenasycenými tuky, které mohou být zdraví prospěšné, například pro regulaci hladiny cholesterolu v krvi.
Tuňák středomořský obsahuje 2 % tuku (z toho 0,3 % tvoří esenciální tuky omega-3) a podíl bílkovin je přibližně 29 %.
Filety ze středomořského tuňáka v olivovém oleji
Tuňák středomořský, běžně známý jako "Alletteratus Tuna".
Je rozšířen ve Středozemním moři a běžně se vyskytuje i v italských pobřežních vodách. Dosahuje délky 1 m a hmotnosti 6/7 kg.
Charakteristika: tuňák s intenzivní a plnou chutí typickou pro červenou tuňáka, kterého považujeme za vynikajícího.
Výborně se hodí jako předkrm či příloha nebo i k těstovinám.
Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Adelfio, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici.
Rybolovná oblast FAO: FAO 37.2.2
Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů
Složení: Tuňák středomořský (Euthynnus alletteratus) 64 %, olivový olej, sůl
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů