Extra panenský olivový olej ochucený citronem, 250 ml (Ročník 2023/24)
Extra panenský olivový olej ochucený citronem, 250 ml (Ročník 2023/24)
Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv ochucený citronem (Ročník 2023/24)
Extra panenský olivový olejj ochucený citronem. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna a přírodní citronové aroma.
Objevte skutečnou výjimečnost sicilského olivového oleje ze sopečné oblasti vyrobeného společností Oleificio Russo, která je zárukou kvality a tradice.
Extra panenský olivový olej Zammara je druh olivového oleje vyráběný na Sicílii v Itálii. Vyrábí se z oliv Nocellara Etnea, odrůdy oliv pocházející z východní Sicílie na úpatí sopky Etna.
Tento druh olivového oleje má na pohled smaragdově zelenou barvu s lehkými zlatožlutými odlesky. Je cítit lehká až středně zelená ovocnost s vůní artyčoků, rajčat, čerstvě posekaného vřesu a tóny mandlí. Chuť je lehká s jemnými tóny hořkosti a kořenitosti.
Pro své jemné aroma a lehké tóny hořkosti a pikantnosti, spojené s nízkým stupněm kyselosti. Tyto jeho charakteristické prvky se navzájem nepřebíjí, ale naopak zvýrazňuje chuť pokrmů.
Doporučuje se zejména ke všem pokrmům typické středomořské kuchyně, bohaté na vůně, aromata a barvy této země.
Zkušenosti a vášeň společnosti Oleificio Russo jsou zárukou sicilského oleje nejvyšší kvality. Vyrábí se z pečlivě vybraných a ručně zpracovaných oliv. Důvěřujte zkušenostem a vychutnejte si to nejlepší, co Sicílie nabízí. Sicilský olej ze sopečné oblasti značky Oleificio Russo je sázka na jistotu, kvalita a chuť je 100% zaručena.
Je považován za jeden z nejlepších italských olivových olejů a často se z něj vyrábí vysoce kvalitní extra panenský olivový olej.
Oblast produkce: Belpasso-Paternò (CT)
Nadmořská výška: 400-500 m
Olivové háje: 30-40 let staré
Odrůda: Nocellara dell’Etna 100%.
Metoda sklizně: ruční
Období sklizně: 10. října – 10. listopadu
Metoda extrakce: nepřetržitý chladicí cyklus
Kyselost: 0,13 – 0,20
Vzhled: smaragdově zelený se žlutými odlesky
Vůně: středně ovocná s tóny artyčoku, čerstvé trávy
Chuť: lehce nahořklé a kořeněné tóny zelených rajčat a divokých bylin.
Použití: na ryby vařené i syrové, do salátů a na zeleninu
Vlastnosti
Je to přírodní šťáva bez jakýchkoliv úprav, velmi vzácná přísada středomořské kuchyně.
neobsahuje cholesterol
má antioxidační a detoxikační účinky
snižuje riziko srdečních a cévních onemocnění
zpomaluje stárnutí (již na buněčné úrovni)
obsahuje vitamíny A, D, E, K
obsahuje omega 3 a 6 mastné kyseliny
lehce stravitelný
ideální pro redukci hmotnosti a diety
nepostradatelný ve studené kuchyni
Skladovaný: Skladujte na tmavém, suchém a chladném místě při teplotě do 20°C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Složení: 99% Extra panenský olivový olej, výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv pouze mechanickými postupy, 1% přírodní citronové aroma.
Více informací:Extra panenský olivový olej ze sopečných oliv