Černá sépiová omáčka, 300 g (Sugo al nero di seppia)
Černá sépiová omáčka, 300 g (Sugo al nero di seppia)
Černá sépiová omáčka (Sugo al nero di seppia)
Určena pro přípravu pokrmu, který v sobě skrývá veškerou jednoduchost, chuť a vůni středomořské kuchyně.
Podle tradice se tato omáčka připravuje z černé tekutiny obsažené ve vaku sépie, která je jejím obranným nástrojem v moři.
Následně se smíchá s několika jednoduchými přísadami.
Výsledkem této kombinace je jemná černá omáčka s intenzivní chutí a výraznou vůní připomínající vůni moře.
Již hotová omáčka, kterou stačí pouze ohřát, nalít na předem uvařené těstoviny a následně podávat jako hlavní chod.
Rybolovná oblast FAO: FAO 51
Metoda lovení ryb: s vlečnými sítěmi
Složení: sépie (Sepia officinalis) 34 %, rajčatový protlak 22 %, sépiový inkoust 24 %, olivový olej, cibule, sůl, černý pepř.
Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 3 dnů